Wie ben ik?

Koppelbehandeling met de Alu-Hooftrimmer


Wie ben ik?

Mijn naam is Albert Hofstra woonachtig in Akmarijp en ben geboren in 1964 op een boerenbedrijf te Terkaple. Na mijn middelbare landbouwschooltijd in Sneek ben ik in 1984 bij de Agrarische bedrijfsverzorging komen te werken.Veevoeding en klauwverzorging hadden destijds al mijn speciale interesse. Ik besloot de studie bedrijfsvoorlichting te doen om mij te specialiseren op het gebied van veevoeding. Tot en met 1990 deed ik bedrijfsvisites in de zogeheten veevoederkern Skarsterlân.


Veevoeding en klauwverzorging

Al snel kwam ik er achter dat veevoeding en klauwverzorging onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In 1990 ben ik daadwerkelijk begonnen met klauwverzorging via de agrarische bedrijfsverzorging bij het melkveebedrijf  “de Telegraaf” in het Friese Rottum.
Daar ben ik een jaar gebleven en bekapte daar altijd 's morgens na de koffie een tiental kreupele koeien die ik zelf had geselecteerd tijdens het melken.
Vanuit daar is mijn carrière als klauwverzorger begonnen, en liep ik in de jaren daarna geregeld mee met de ervaren collega's van de "boerenhulp" zoals dat destijds heette.  Al snel daarna heb ik bij PTC in Oenkerk mijn Rijksdiploma Rundveepedicure gehaald en het instructeursdiploma.


Klauwgezondheid

Sedert 2014 ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Mijn missie is een goede klauwgezondheid tot stand brengen en mede daardoor een duurzame koe voor de veehouder in stand te houden. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij mij hoog in het vaandel.  Onmiskenbaar is daarom een goede communicatie tussen enerzijds de veehouder en klauwverzorger maar anderzijds de veevoerspecialist en de dierenarts van groot belang. Op deze website laat ik u graag kennis maken met mijn bedrijf en de achtergronden over het belang van een goede klauwverzorging!

Mijn motto is: Op een gezonde klauw kun je bouwen!


Promo AH Klauwverzorging